Door wie

Ton Brune

Mijn naam is Ton Brune en inmiddels werk ik alweer heel wat jaren met veel plezier als Psychotherapeut en Klinisch Psycholoog.

Na afronding van de studie Klinische Psychologie aan de Rijksuniversiteit Leiden, heb ik aansluitend de Postdoctorale Registeropleiding Psychotherapie in Utrecht gevolgd, met hoofdrichting Cognitieve Gedragstherapie, wat leidde tot de BIG-registratie Psychotherapeut.

Na diverse interessante opleidingsplaatsen, o.a. bij de Ursulakliniek (eetstoornissen) in Wassenaar, werkte ik de eerste jaren na mijn registratie als Psychotherapeut op een psychiatrische afdeling van een algemeen ziekenhuis (PAAZ). Omdat ik mij sterker aangetrokken voelde tot het werken in de ambulante Ggz,  koos ik ervoor als hoofdbehandelaar bij een instelling voor ambulante geestelijke gezondheidszorg in Dordrecht te gaan werken en vestigde ik me daarnaast als vrijgevestigd Psychotherapeut in Rhoon. In de zomer van 2011 ben ik samen met Karin van Dam de maatschap Brune van Dam Psychotherapie gestart en hebben wij ons in een prettige eigen praktijkruimte in Ede gevestigd.

In de zomer van 2020 is Karin daarnaast in Nijmegen een eigen praktijk gestart onder de naam Karin van Dam Psychotherapie. Sinds 2022 is zij uitsluitend nog in Nijmegen werkzaam en is de rechtsvorm van de maatschap Brune van Dam Psychotherapie omgezet in een eenmanszaak. De tenaamstelling blijft zoals voorheen Brune van Dam Psychotherapie.

Om bij te blijven in ons vak, zijn er jaarlijks diverse leuke en vernieuwende nascholingen waaruit we kunnen kiezen. Met veel plezier heb ik mij mede hierdoor kunnen verdiepen in o.a. de oplossingsgerichte psychotherapie, mindfulness en schematherapie, waarvan ik indien mogelijk elementen integreer in behandelingen.

Hoewel ik vooral gespecialiseerd ben in de behandeling van angststoornissen, ligt mijn affiniteit op meerdere gebieden waarmee mensen langdurig, of op een bepaald moment in hun leven, kunnen worstelen, zoals depressieve klachten, burnout, dwang, persoonlijkheidsproblematiek en relatieproblemen.

U kunt bij mij terecht voor zowel individuele cognitieve gedragstherapie, EMDR, MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy), inzichtgevende psychotherapie als voor (partner)relatietherapie, zowel overdag als in de avonduren.

Registraties

  • BIG-registratie Psychotherapeut       : 19041420816
  • BIG-registratie Klinisch psycholoog  : 19041420825
  • Kamer van Koophandel: 85030546

Lidmaatschappen

  • Landelijke Vereniging van Vrijgevestigd Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP)
  • Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie(VGCt)