Door wie

 • Karin van Dam
 • Ton Brune

Karin van Dam

Karin van DamIk ben Karin van Dam, 50 jaar en werk sinds 23 jaar als psychotherapeut. In eerste instantie als psychotherapeut-in- opleiding binnen de Riagg Dordrecht, afdeling Volwassenenzorg. Na afronding van mijn Registeropleiding heb ik gewerkt bij het Erasmus MC in Rotterdam, waar ik deels binnen de adolescentenkliniek werkte met jongeren met eetstoornissen, angst- en stemmingsproblematiek en deels op de Poli Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

Omdat mijn hart toch meer bij het werken met volwassenen ligt en ik een grote behoefte voelde me zelfstandig te vestigen, ben ik in 2001 gestart als vrijgevestigd psychotherapeut in mijn eigen praktijk. Na 10 jaar een solo-praktijk te hebben gehad in Rotterdam, hebben Ton Brune en ik in de zomer van 2011 onze krachten gebundeld in de maatschap Brune van Dam Psychotherapie in Ede.

Opleiding

Na mijn aanvankelijke keuze voor de Hogeschool voor Economische Studies (HES) in Rotterdam heb ik na afronding hiervan aan de Rijksuniversiteit Leiden Klinische- en Gezondheidspsychologie gestudeerd. Aansluitend ben ik toegelaten tot de Postdoctorale Registeropleiding Psychotherapie in Utrecht, met hoofdrichting Cognitieve Gedragstherapie.
Dit leidde tot de BIG-registratie Psychotherapeut.
Sindsdien heb ik meerdere nascholingstrajecten en -cursussen gevolgd waarvan EMDR, Mindfulness, Compassietraining en IBSR (een vorm van cognitieve gedragstherapie afgeleid van “the Work” van Byron Katie) de meeste sporen hebben achtergelaten: met veel plezier pas ik deze behandelmethoden toe binnen onze praktijk, naast de meer reguliere gesprekstherapieën.

Registraties

 • BIG-registratie Psychotherapeut: 19054653716
 • BIG-registratie GZ-psycholoog: 89054653725
 • Kamer van Koophandel: 52852563

Lidmaatschappen

 • Landelijke Vereniging van Vrijgevestigd Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP)
 • Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie(VGCt)
 • Vereniging EMDR Nederland (VEN)
 • Vereniging voor Mindfulness (NVM)

Supervisor

Supervisor en leertherapeut van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt).

Ton Brune

Mijn naam is Ton Brune en inmiddels werk ik alweer heel wat jaren met veel plezier als Psychotherapeut en Klinisch Psycholoog.

Na afronding van de studie Klinische Psychologie aan de Rijksuniversiteit Leiden, heb ik aansluitend de Postdoctorale Registeropleiding Psychotherapie in Utrecht gevolgd, met hoofdrichting Cognitieve Gedragstherapie, wat leidde tot de BIG-registratie Psychotherapeut.

Na diverse interessante opleidingsplaatsen, o.a. bij de Ursulakliniek (eetstoornissen) in Wassenaar, werkte ik de eerste jaren na mijn registratie als Psychotherapeut op een psychiatrische afdeling van een algemeen ziekenhuis (PAAZ). Omdat ik mij sterker aangetrokken voelde tot het werken in de ambulante Ggz,  koos ik ervoor als hoofdbehandelaar bij een instelling voor ambulante geestelijke gezondheidszorg in Dordrecht te gaan werken en vestigde ik me daarnaast als vrijgevestigd Psychotherapeut in Rhoon. In de zomer van 2011 ben ik samen met Karin de maatschap Brune van Dam Psychotherapie gestart en hebben wij ons in een prettige eigen praktijkruimte in Ede gevestigd.

Om bij te blijven in ons vak, zijn er jaarlijks diverse leuke en vernieuwende nascholingen waaruit we kunnen kiezen. Met veel plezier heb ik mij mede hierdoor kunnen verdiepen in o.a. de oplossingsgerichte psychotherapie, mindfulness en schematherapie, waarvan ik indien mogelijk elementen integreer in behandelingen.

Hoewel ik vooral gespecialiseerd ben in de behandeling van angststoornissen, ligt mijn affiniteit op meerdere gebieden waarmee mensen langdurig, of op een bepaald moment in hun leven, kunnen worstelen, zoals depressieve klachten, burnout, dwang, persoonlijkheidsproblematiek en relatieproblemen.

U kunt bij mij terecht voor zowel individuele cognitieve gedragstherapie, EMDR, MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy), inzichtgevende psychotherapie als voor (partner)relatietherapie, zowel overdag als in de avonduren.

Registraties

 • BIG-registratie Psychotherapeut       : 19041420816
 • BIG-registratie Klinisch psycholoog : 19041420825
 • Kamer van Koophandel: 52852563

Lidmaatschappen

 • Landelijke Vereniging van Vrijgevestigd Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP)
 • Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie(VGCt)